fridalas logga klar__

Nyheter - S*Fridalas Norsk Skogkatt Uppfödning

13 augusti 2020

Fullt ös !!!!
Det är fullt ös här hemma, antingen ligger alla fyra i en hög, huller om buller, och sover så att de inte ens vaknar av dammsugaren, eller också rusar de runt och ser ut som tjurenFerdinands bröder när de ska imponera på matadorerna .... ni vet ;-) 
Det blev inga kort förra veckan, kattungarna var så busiga eller toktrötta så jag gav upp, den här veckan var det  lättare att fånga de på bild.
 - här finns nya bilder på Alex & Eddie, 8 veckor gamla -

- här finns nya bilder på Aska & Lava, 6 veckor gamla -

Njut av sommaren ! 

27 juli 2020

Paltkoma
Eddie & Alex äter konstant..... Cava kallar på dem, drar de till sig och vill att de ska komma och dia men de tycker nog att de är stora nu ;-).  De fick prova nötfärs idag och vräkte snabbt i sig allt.... och somnade vid matskålen. - här finns nya bilder på Alex & Eddie, 6 veckor gamla -

Aska och Lava, har just börjat äta, de går fram till matskålen, när Kassis äter, och smakar försiktigt.... Lava är lite otålig när hon ska dia så hon har börjat äta mer och mer av torrfodret och går redan på lådan.
- här finns nya bilder på Aska & Lava, 4 veckor gamla -Ha' en fin vecka :-) 

21 juli 2020

Lava & Aska 3veckor & 2 dagar gamla

Nu finns det kort  på Lava & Aska också ..... 

20 juli 2020

Kalvar & Myrslokar
Eddie & Alex är 5 veckor gamla idag, de skuttar runt som kalvar på grönbete, så charmiga:-) Cava är lite stressad över att de inte vill vara tillsammans med henne i bolådan.   Nya bilder finns  - här -

Lava & Aska blev 3 veckor i lördags och är mer nyfikna på oss utanför bolådan nu, det är inte bara äta och sova som gäller längre. Jag har försökt ta kort på dem, men det är helt omöjligt. Antingen sover de eller går med nosen ner, som myrslokar, och luktar på allt. Jag ska försöka ta kort på dem lite senare i veckan.

Hej så länge :-) 

13 juli 2020Eddie & Alex är 4 veckor gamla idag, de har börjat lämna bolådan och mamma Cava. De utvecklas så fint :-)   nya bilder finns  - här -

Lava & Aska blev 2 veckor förrgår, och är mer nyfikna på oss utanför bolådan nu, det är inte bara äta och sova som gäller längre.  Nya bilder finns  - här -


Ha' en fin vecka :-) 

7 juli 2020

Fyra runda magar :-)

Eddie & Alex är 3 veckor gamla idag - de utvecklas så fint,  nya bilder finns  - här -

Lava & Aska blev 1 vecka igår  och har just öppnat ögonen. Nya bilder finns  - här -Ha' en fin vecka :-) 

30 juni 2020

Vulkan-kullen....

Kassis kattungar, två flickor, föddes i söndags. Det var tokvarmt ute, så vi tycker att de passar att heta Aska & Lava. Bilder på Aska & Lava finns - här -

Eddie & Alex blev två veckor gamla igår, och det finns nya bilder på dem - här -

Ha' en fin dag :-) 

 

27 juni 2020

Van Halen-kullen....
Pojkarna i Cavas kull har fått namn Eddie & Alex i Van Halen.

Båda har öppnat ögonen och växer så det knakar. 
Det blir nya kort på dem på måndag eller tisdag.

Inom några dagar ska Kassis få sina kattungar ....

Ha' en härlig helg :-) 

 

21 juni 2020

Så fin midsommarhelg vi har haft här i Skåne! Vi var hos goda vänner och det blev många skratt, mycket prat och supergod god mat & dryck. 

Cava är go med sina kattungar, lugn och trygg och har mycket mat, kattungarna har snart dubblat sin födelsevikt. 

Det finns nya kort på kattungarna ....  - här - Nu är det knappt en vecka tills Kassis kattungar föds
- mer info här

16 juni 2020

Igår fick Cava sina kattungar, två stora fina pojkar. Allt gick bra, Cava var så duktig och kattungarna hittade snabbt till mjölkbaren och hade gått upp i vikt i morse. 
mer info här I slutet av juni väntar Kassis kattungar
- mer info här

8 juni 2020

S*Fridalas Bianca S*Fridalas Bianca

Nu är det inte många dagar kvar tills Cava får sina kattungar - vi längtar !!!

Cava fick en kull (tvilling-kullen) förra året; Bernard & Bianca, båda två har superfina temperament Det ska bli så spännande att få se deras halvsyskon ....

mer info här 

28 mars 2020

Äntligen lite nya kort på  kattungarna.

Det finns så mycket att säga och känna om den senaste månaden, skulle jag börja skriva om alla känslor och tankar om det som händer ute i världen så kan jag antagligen inte sluta. 

Det känns  viktigt att vara i nuet, njuta av att dagarna blir längre, alla vårblommor och lurviga, busiga kattungar .....  det är så härligt att se kattungarna utvecklas och få meddelande från familjerna som längtar efter att få hem dem. 

Här finns 7-veckors fotona på dem 

29 februari 2020

Ramslök :-) Ramslök :-)

En intensiv början på året......
Hej, 2020 har börjat intensivt. Vi har varit på semester i solen och värmen (så härligt!!!!) jobbat mycket, hämtat hem Mathilda (vår yngsta dotter) som har praktiserat i Stockholm i två månader, firat båda barnens födelsdagar, haft en härlig alla hjärtanshelg i Malmö med goda vänner från Stockholm och ......   fått kattungar  :-) 

Jag har tagit kort på kattungarna från de var nyfödda, men inte hunnit lägga ut några bilder. Nu äntligen har jag haft tid att uppdatera hemsidan och lagt ut de senaste bilderna när kattungarn är 3 veckor gamla. Jag ska fylla på med foton från deras första veckor och mer info om kattungarna snart ...... Här finns 3-veckors fotona på alla kattungarna 

Här i Skåne har vi redan Ramslök så idag blir det ramslökspesto :-)
Ha' en fin helg ! 

31 december 2019

God Jul & Gott Nytt År

Hoppas att du har haft en härlig jul. Hösten har gått alldeles för fort och min dator har krånglat till och från hela hösten så jag har inte haft tålamod att uppdatera hemsidan. 

Både Bernard & Bianca har utvecklats jättefint och båda två har jättefint temperament, sociala och keliga.  Det blev tidigt bestämt att Bernard skulle flytta till en familj som bor utanför Malmö och Bianca stannar hos oss. Vi kunde inte släppa henne. 

Vi väntar kattungar i slutet av januari/början av februari ..... mer info om den väntade kullen lite senare 

Ha' ett riktigt gott slut på 2019!
Vi ses nästa år :-) 

30 september 2019

S*Fridalas Bianca S*Fridalas Bianca

Tvilling-kullen

För nästan fyra veckor sedan fick Cava sina kattungar, en flicka och en pojke. Hon är en jätteduktig mamma. Hon har mycket mjölk och kattungarna växer så det knakar.

Tvillingarna, har fått namn efter "Bernard & Bianca"-

Jag har inte haft möjlighet att uppdatera hemsidan förrän nu. Det finns lite blandade bilder  på kattungarna, från de senaste veckorna på kattungesidan - här -., jag ska fylla på med flera bilder ..... 
 

19 april  2019

S*Fridals Rednex .... blir han blåögd ? S*Fridals Rednex .... blir han blåögd ?

Country-kullen

Familjen som ska ha en av flickorna i Iskas & Primus kull frågade om de kunde få bestämma hennes namn, familjen är mycket musikintresserade, de har sedan tidigare en kattunge från oss (S*Fridalas Ozzy) och ville att deras nya kattunge också ska få namn efter en musiker, den här gången en countryartist. Så då fick hela kullen namn efter country-artister. 

19 april  2019

S*Fridals Pixy - kopia av morfar Gordon :-) S*Fridals Pixy - kopia av morfar Gordon :-)

Glad Påsk....

Sol, Ledig, Vår .....  kan man önska mer av den här påsken?  stoppa tiden ! 

Prismas fem kattungar har blivit 12 veckor och flyttat till underbara familjer. Polly flyttar hem till pappa "Frasse", Pimpim flyttar till Lerberget, Pixy flyttar till Svedala, Palle flyttar till Lund. Sist, och störst (1900 gram)  Pigge flyttar till Karlskrona och blir kompis med S*Fridalas Raki :-). Jag ser fram emot att följa hela gänget :-) 

Kassis trillingar har blivit åtta veckor, alla tre är bokade. Iskas kattungar är 5 veckor, flickorna är bokade och den fina rödsilver-pojken är fortfarande ledig.  Jag har tagit kort på kattungarna de senaste veckorna men inte hunnit lägga ut på hemsidan. 

Hoppas på lite tid att uppdatera hemsidan nu i påsk ..... 

Ha' en härlig påsk ! // Gunnel

8 april  2019

en av Iskas kattungar...... en av Iskas kattungar......

Så sorgligt ....

För nästan två veckor hörde vi att en av Iskas kattungar rosslade, och gick inte upp i vikt lika bra som syskonen. Vi var hos veterinären som misstänkte lunginflammation och gav honom penicillin, jag var hemma från jobbet och stödmatade honom, men han hade dålig aptit. Efter fyra dagar med penicillin och stadmatning så andades han tyngre och sov mer, ville inte bli stödmatad och diade väldigt lite, penicillinet hjälpte inte.Veterinären rådde oss att låta honom somna in - så sorgligt. Man hinner fästa vid kattungarna så mycket på kort tid.

Alla andra kattungar mår bra, går upp i vikt och väldigt busiga :-)

Jag är ledsen för att jag har varit dålig på att återkomma med mail, sms och på telefon. 

Den här helgen har jag tagit kort på de två yngsta kullarna. Den äldsta kullen tog jag kort på för en vecka sedan men har bara skickat korten till deras nya ägare, har inte hunnit lägga ut de på hemsidan ännu. Jag lägger ut de nya korten de närmaste dagarna. 

Hej så länge ... 

24 mars  2019

en av Iskas kattungar...... en av Iskas kattungar......

Det är mycket som händer just nu.... och mitt i allt så har jag börjat arbeta på ett nytt jobb, det gick så fort från anställningsintervjun till jag började jobba,  så det har tagit mycket tid att planera så att allt funkar med kattungarna. Släkt och vänner har ställt upp och hjälpt till - så skönt !. Jag har kvar mitt företag och kommer att jobba med det på deltid.
Jag ber om ursäkt för att jag har varit dålig på att svara i telefonen, mail och sms de senaste veckorna - kattungarna och nya jobbet har varit prioriterat.

Iska har fått fyra jättefina kattungar.  Jag tog kort på dem när de var några dagar gamla,  igår blev de 1½ vecka gamla, de är så runda och goa ;-) Iska är en superbra mamma:-)  pappa Primus familj var här på besök för ett par dagar sedan och det blev mycket gosande med hans två kullar - kattungarna fick en gullig klätterställning och rolig leksak - tusen tack Anette, Mats & Jessica. 

Godiskullens (Prismas & Frasses) nya ägare har varit på besök och alla fem är bokade till jättemysiga familjer och godiskullen har fått sin första vaccination. Jag tog kort på dem för en vecka sedan (8-veckorskorten som finns här)

Kassis & Primus trillingar är fem veckor nu, de äter vanlig mat och har börjat gå på lådan, de utvecklas så fint och är supercharmiga, de är fem veckor gamla idag och - här finns 5-veckorsbilder på dem -

Bilder på Iskas kattungar finns här - de har inte fått namn ännu ;-) 
 

10 mars  2019

Keliga Kasper, 3 veckor gammal Keliga Kasper, 3 veckor gammal

Hektisk helg ....
Vi har gäster i helgen och tiden räcker inte till att ta kort på alla kattungar. De som är lättast att ta kort på just nu är trillingarna, femlingarna är så busiga så vi väntar några dagar då det finns mer tid att ta kort på femlingarna.

Jag berättar mer senare ....

- här finns 3-veckorsbilder på trillingarna -

 

4 mars  2019

världens gulligaste  Pimpim världens gulligaste Pimpim

Galet Goa Godiskullen ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
Alla fem är så gulliga, lekfulla, trygga och sociala !
Inga problem när deras blivande ägare kommer på besök, sätter sig i hagen och leker med dem - så härligt ! 
- Här finns 6-veckorsbilder på femlingarna -


Kassis runda, goa trillingar ligger mest och diar & sover .... de börjar bli liiite intresserade av världen utanför men focus är MAT ! - Nu vid 2 veckors ålder väger Melker över 400 gram ! Baltzar och Kasper väger lite över 350 gram. 
Här finns 2-veckorsbilder på trillingarna -

24 februari 2019

Söt som socker .... S*Fridalas Pixy :-) Söt som socker .... S*Fridalas Pixy :-)

Bus & Mys

Femlingarna = BUS !!!
Trillingarna = MYS !!! 
Fem veckor är en härlig ålder :-) ena stunden ligger de och tvättar varandra och nästa stund är det brottningsmatcher: På en vecka har alla lärt sig vad mat, vatten och toa är - de är så duktiga. 
- Här finns bilder på femlingarna -

Trillingarna sover och diar - och växer så det knakar .... Kassis verkar ha grädde i mjölken. 
Alla tre ser jättefina ut ... och vi längtar efter att de ska öppna ögonen så man får lite kontakt med dem ;-)
Här finns bilder på trillingarna -
 

18 februari 2019

Matglada trillingar Matglada trillingar

Kassis & Primus har fått tre stora fina pojkar

Tidigt på söndagmorgonen födde Kassis tre stora pojkar. Allt gick fint och alla tre mår bra, de hade fina vikter (mellan 138-147 gram) och har redan gått upp i vikt bra. 
Kassis är lika gullig som hon brukar vara, hon kommer till oss och "pratar" och visar att vi ska följa med henne för att titta på hennes kattungar.

Här finns bilder på trillingarna - 1 dag gamla  
 

16 februari 2019

Mamma till kattungarna; S*Fridalas Prisma Mamma till kattungarna; S*Fridalas Prisma

Världens coolaste kattmamma :-)

Prisma tar allt med ro, hon är så lugn och trygg, och allt går så bra med femlingarna. Ställer man fram ett fat med torrfoder för kattungar så är de genast fram och luktar och provsmakar. Ställer man fram en kattoa så tar det inte lång stund innan de gör både nummer ett och nummer två på lådan.  Fyra veckor gamla och så nyfikna och snabba med att lära sig - härligt !!!

Här finns 4-veckorsbilderna :-)

 

10 februari 2019

Mormor S*Fridalas Kira & S*Fridalas Pixy Mormor S*Fridalas Kira & S*Fridalas Pixy


3 veckor 

En ny värld !!! Bolådan har utökats med en hage ... yipee !!!  på vingliga ben utforskade femlingarna den stora vida världen....  i hagen.... och mormor Kira kunde inte hålla sig längre - äntligen fick hon en chans att ta hand om sina barn-barn - vilken lycka :-) Flera generationer super-mammor finns bakom den här kullen som förutom duktiga mamma; Fridalas Prisma är ... mormor S*Fridalas Kira, mormors mor S*Fridalas Gazelle.... mormors mormor S*Fridalas Vanilj och mormors mormors mor S*Just Catnap's Fabia - alla lika hängivna och duktiga supermammor. 

Här finns 3-veckorsbilderna :-)

 

4 februari 2019

S*Fridalas Polka, 2 veckor gammal S*Fridalas Polka, 2 veckor gammal


Femlingarna växer så det knakar ;-)

Prismas och Frasses femlingar är så goa och matglada - det är som ett moln av lugn  ligger över bolådan - så härligt !!!
Alla fem utvecklas jättefint och de har fått sina namn efter godis. Namnen börjar på P, som mamma Prisma.

Här finns nya bilder på godisarna ;-)

 

25 januari 2019

S*Fridalas .... ? - 5 dagar gammal S*Fridalas .... ? - 5 dagar gammal

Halloj :-)
Äntligen är jag frisk  och har ork att ta kort på Prismas & "Frasses" kattungar :-)
De är så fina !!!!
Det finns kort på hela gänget. Korten är tagna igår, när de var fem dagar gamla. Några av kattungarna har börjat öppna ögonen redan. Korten är inte de bästa - det kommer flera, och bättre, kort senare.
Här finns kort på hela gänget

Ha' det gott !!!
// Gunnel


 

19 januari 2019

Mamma: S*Fridalas Prisma Mamma: S*Fridalas Prisma

Prisma har blivit mamma ....
På lördagmorgonen födde Prisma femkattungar. Det var en snabb förlossning. Prisma och kattungarna mår jättebra.
Jag har blivit dunderförkyld och orkar inte ta några kort de närmaste dagarna. 

Hej Så länge // Gunnel 

 

5 januari 2019

S*Fridalas Primus 1 1/2 år gammal S*Fridalas Primus 1 1/2 år gammal

Lite nya bilder ....

Jag ska försöka hinna lägga ut bilder som jag har fått från ägarna till Fridala-kattungar :-)

S*Fridalas Primus, en vacker och supersnäll hane efter S*Fridalas Kira och S*Fridalas Gordon - här finns lite nya bilder på honom. 

Vi håller tummarna för att han blir pappa till några kattungar hos oss i vinter.

 

1 januari 2019

Prisma & "Frasse" Prisma & "Frasse"

Gott Nytt År !!!
Hoppas att årets första dag har varit lugn och skön. Under julen har jag fått så många fina bilder på kattungar som vi har fött upp. Jag ska lägga ut bilderna här på hemsidan, de närmaste dagarna.

Om några veckor ska Prismas & Frasses kattungar födas :-) det ska bli så spännade att se vad Prisma bär på. 

Ha, en bra fortsättning på det nya året !
Hej så länge :-) 

17 december 2018

4 december 2018

4 november 2018

S*Fridalas Pastis, 10 veckor S*Fridalas Pastis, 10 veckor

Raki, Arrak, Pastis & Cava - 10 veckor :-)

Runda, goa och busiga - hela gänget väger runt 1½ kilo, de äter allt de hittar.... kött, torrfoder, lax, ostbågar - precis som mamma Gazelle så har de väldigt bra aptit och håller sig nära köket så att de inte missar något som vi äter - så härligt när kattungar har bra aptit :-)

Det finns nya bilder från när de var 9 veckor och även den här veckans bilder  - här finns bilderna -

20 oktober 2018

S*Fridalas Cava S*Fridalas Cava

 Busungar !!!!

8 veckor ..... fullt ös!  Gazelle har börjat hålla sig lite på avstånd från kattungarna men hon har örnkoll på vad de gör. Om någon av de andra katterna skulle vara lite "hårthänt" mot hennes småttingar så är hon snabbt framme och blänger ut den som är dum mot dem. 

Arrak och Pastis är bokade, Raki har några beundrare och det blir nog bestämt den närmaste veckan vart han ska flytta. 

Jag har tagit kort på kattungarna när jag har haft tid, så veckans bilder är tagna lite då och då den senaste veckan - här finns bilderna -

9 oktober  2018

SC S*Fridalas Hektor SC S*Fridalas Hektor

 Vackraste Hektor har gjort det igen :-)

Hektor var på kattutställning med sin son; S*Fridalas Ringo i helgen, båda två vann sina klasser, blev BIV och nominerade :-) .... Hektor blev Best In Show båda dagarna och Ringo fick utmärkelsen: Bästa Päls i Skogkattspecialen - Så roligt !!!
Ringo och Hektor bor tillsammans och har världens bästa ägare :-) -

STORT GRATTIS till Hektors och Ringos ägare och tusen tack för att ni tar så väl hand om Hektor och Ringo :-)

 

2 oktober  2018

S*Fridalas Arrak, 5 veckor S*Fridalas Arrak, 5 veckor

S*Fridalas "pälsbollar" - 5 veckor 

Det här gänget är så urgulliga ! de har kraftiga benstommar, stora tassar, mycket päls, äter redan enbart torrfoder, går på lådan (inga olyckor;-) ) och är så sociala och keliga - allt går så bra :-). 

Veckans bilder är lite sena, så Kattungarna är 5 veckor och 2 dagar på bilderna - här - 

24 september  2018

SC S*Fridalas Hektor SC S*Fridalas Hektor

S*Fridalas Hektor - Best In Show - igen !

I helgen var S*Fridalas Hektor och hans son S*Fridalas Ringo på utställning i Danmark. Båda blv nominerade både lördag och söndag och Hektor blev Best In Show på lördagen - så himla roligt !!!! STORT STORT GRATTIS till Hektor & Ringos ägare :-)

23 september  2018

Pastis, 4 veckor Pastis, 4 veckor

Långhåriga marsvin

Gazelles fyrlingar utvecklas så fint, de ser ut som långhåriga marsvin! De har kraftiga benstommar och långa, lurviga, täta pälsar och alla fyra har jättebra vikter. 

Titan och Tristan har flyttat till sina fina familjer, allt har gått jättebra. Om några dagar flyttar Tyson hem till pappa Atle och Tootsie ..... jag har fortfarande beslutsångest ...

Hela söndagen har varit grå och dagsljuset dåligt så fotona är inte så bra.
Bilder på kattungarna finns här
 

15 september  2018

Cava, 3 veckor Cava, 3 veckor

Runda & goa
Cava, Pastis, Arrak och Raki utvecklas så fint !!! de väger nästan lika mycket  alla fyra och har redan börjat kravla ut från bolådan, nyfikna och goa - alla fyra. 

Tristan, Tyson, Triton och Tootsie blir 12 veckor på måndag. Tristan är störst och väger 1900 gram !!  Tyson flyttar hem till pappa Atle om ett par veckor, Tristan och Titan flyttar till sina familjer den närmaste veckan och Tootsie  ..... det är många som har visat intresse för henne, men jag har så svårt att bestämma mig för om hon ska stanna hos oss eller flytta.  Hon är en superfin kombination av Atle & "Iska" - go och social, vackert huvud och klockrent silver.

Jag ligger låååångt efter med kort på T-kullen. Kameran har strulat, den fungerar nu igen och jag har tagit en del kort men inte hunnit gå igenom alla, ska försöka uppdatera nu i helgen.

Dryckes-kullen är 3 veckor idag och jag har uppdaterat med nya bilder. Här finns alla kort på "dryckes-kullen" 
 

9 september  2018

Pastis, 2 veckor Pastis, 2 veckor

Stora & små
Ledsen för att det har tagit så lång tid sedan de sista uppdateringarna. Jag har haft mer än fullt upp på jobbet och kameran har strulat. 

T-kullen har blivit så stora, snart flyttklara och "Dryckes-kullen" är redan två veckor.

Jag har tagit kort på T-kullen och kommer att lägga ut de på hemsidan de närmaste dagarna.

Här finns alla kort på "dryckes-kullen" 
 

13 augusti  2018

Tyson, 7 veckor Tyson, 7 veckor

Framtiden ....
Nu är det bestämt vart två av kattungarna (Tyson och Titan) kommer att flytta och det känns jättebra med deras nya ägare.

Jag tycker att det är supersvårt att få 6-7 veckors kattungar att vara så stilla så att de fastnar på bilder, visar man en leksak för att få dem att titta in i kameran så stirrar de upp sig och springer mot leksaken och passar man på att ta kort när de har lekt mycket och är så lugna så att de "fastnar" på bilderna, så ser de nästan ut att sova på bilderna. Ja, ja det kanske blir bättre kort nästa vecka ;-) 

Här finns alla kort 
 

6 augusti  2018

Tootsie, 6 veckor Tootsie, 6 veckor

Spralliga kattungar :-)
Jag hann inte ta kort i helgen, ALLT skulle göras den sista semesterhelgen, och är man lite speedad så går det inte så bra att ta kort på kattungar, så det fick vänta ...  idag var en perfekt dag, svalare väder och mycket tid .... men det var inte bara jag som kände mig peppad idag .... kattungarna är så pigga nu när det är lite svalare. De flesta korten blev väldigt suddiga, men några blev ok.

Här finns alla kort 
 

4 augusti  2018

Akta dig för getingar !!!
Jag blev stucken av en geting i ansiktet förra helgen.... ansiktet svullnade upp jättemycket, ögonen syntes knappt och det gjorde enormt ont i flera dagar, värmen gjorde inte saken bättre direkt :-/ - Vi hängde mörka filtar framför fönstrena i ett stort rum, så att del blev så svalt som möjligt, sedan stannade jag i det rummet i flera dagar. Känslan när svullnaden lade sig och värken försvann var obeskrivlig - så underbart att sova en hel natt och njuta av sommaren igen *tjohooooo*
Jag orkade inte ta några 5-veckors kort på kattungarna men imorgon blir det fotografering, jag hoppas att jag hinner lägga ut korten imorgon kväll.

Ha' en fin helg ! // Gunnel

24 juli  2018

Tyson, 4 veckor gammal Tyson, 4 veckor gammal

4 veckor - stoppa tiden !!!
Kattungarna i den här kullen är så goa. När vi får besök så är de nyfikna och tillgivna och för Iska är det helt ok att andra pysslar med hennes kattungar, då går hon iväg och "softar" lite.
Idag har Tristan och Tootse gått på lådan för första gången, en del hamnar utanför men de förstår i alla fall vad lådan är till för.

Här finns 4-veckors bilder på Iskas & Atles kattungar

16 juli  2018

Titan, 3 veckor gammal Titan, 3 veckor gammal

Gulligare för varje dag ....
Iskas och Atles fyrlingar är så otroligt sociala redan! piper högt när vi är nära bolådan och sträcker på sig för att se vad vi, utanför bolådan, sysslar med :-) 
Killarna väger nästan 500 gram, alla tre, och Tootsie, väger 460 gram - så härligt att Iska har mycket mat, trots värmen.
  
Här finns 3-veckors bilder på Iskas & Atles kattungar
 


 

10 juli  2018

Tristan, 2 veckor gammal Tristan, 2 veckor gammal

Goa, runda magar ....
Det är något speciellt med två veckor gamla kattungar, lite som när "ens" nyfödda döttrar plötsligt upptäckte att det fanns en värld utanför "mat & sömn-kokongen". När den lilla plötsligt ser, ni vet så där på riktigt, med fast blick, och när den lilla bara ligger och tittar och ser nöjd ut.  Det är så fint att se hur de utvecklas, och upptäcker sig själva, och börjar kravla iväg från mamma för att testa världen utanför "mat & sömn-kokongen",  och pussa på deras goa runda magar. De här fyra har såååå go & pussvänliga magar :-)
  
Här finns bilderna på Iskas & Atles kattungar
 

3 juli  2018

Söt som socker <3 Söt som socker <3

Sol & Sommar & Supergoa kattungar

Iskas & Atles kattungar är redan en vecka gamla. Den här veckan har varit galet varm så vi har blandat ut Iskas mat med vatten så att hon skulle ha mycket mjölk, och det har märkts på vågen.... alla fyra har gått upp jättebra i vikt. De hade fina vikter när de föddes och alla fyra hade dubblat sin födelsevikt  när de var sex dagar gamla. 

Det är tre fina killar och en minst lika fin tjej. De har inte fått namn ännu så de har bara ett nummer just nu. 

Här finns bilderna på Iskas & Atles kattungar
 

21 maj  2018

SC S*Fridlas Atle SC S*Fridlas Atle

Atle & Iska ska få kattungar :-)

Igår HCM-testade vi "Iska" och Yatzy, båda hade fina, friska hjärtan.

Samtidigt gjorde vi ett ultraljud på "Iska" för att se om hon var dräktig .... och det är hon. Det är såååå roligt att Atle ska bli pappa :-).

Atle är en stor, vacker och mycket vänlig katt, och jag har önskat att han skulle få kattungar någon gång, men de honor som vi har är för nära släkt med Atle. När "Iska" blev en del av vår familj så frågade jag Atles ägare, Lena, om hon kunde vänta med att kastrera Atle tills Iska blev fertil, vilket hon gjorde :-) tusen tack Lena för att du har väntat så länge .... ;-). Nu håller vi tummarna att allt går bra. 

Ha' en härlig dag, alla ! // Gunnel  
 

17 maj  2018

Fridala har en ny Supreme Champion :-)

S*Fridalas Hektor (pappa till Rocky, Ringo, Rambo och Ronja) blev Supreme Champion i Hässleholm den 5 maj :-)

Tusen tack Lill-Britt och Bo-Arne för att ni alltid ställer Hektor så fint och tar så väl hand om honom och STORT GRATTIS till hans nya, fina titel.

 

S*Fridalas Ronja - 10 veckor - S*Fridalas Ronja - 10 veckor -

13 april 2018

Vart tar tiden vägen ??? Äntligen har jag hunnit ta nya kort på alla kattungarna, det är inte de bästa korten - kattungarna är superbusiga just nu och har inte alls lust att sitta stilla och titta in i en kamera ;-) 

Rocky och Silas var svårast att fånga på bild .... jag fyller på med flera bilder när det blir tillfälle ;)Här är nya kort på Gazelles kattungar
Här är bilder på Kassis kattungar

Ha' en fin helg ! 

30 mars 2018

Vi har besök hela påsken och jag kommer inte att hinna uppdatera hemsidan med nya bilder på kattungarna.... 

Förhoppningsvis kommer det nya bilder den 4-5 april.

GLAD PÅSK !!! // Gunnel

25 mars 2018

En kladdig Silas .... En kladdig Silas ....

Det är mycket kladdande nu. När Kassis kattungar började äta mat, för ungefär en vecka sedan, så lärde de sig snabbt att äta torrfoder och dricka vatten, inget kladdande, de var jätteduktiga.
Gazelles kattungar kliver rätt i matskålen med alla fötter, de ställer sig i vattenskålen och viftar med tassarna så det stänker vatten överallt. Det kladdar och stänkar och har intorkad kattmat överallt; på tassarna, på öronen .... ja - ni förstår ;-) - det syns på bilderna den här veckan ;-)

Här är nya kort på Gazelles kattungar
Här är bilder på Kassis kattungar

Ha' en fin söndag ! 

17 mars 2018

Rocky, 4 veckor - så social och nyfiken ;-) Rocky, 4 veckor - så social och nyfiken ;-)

Nya bilder på hela gänget .... det är en utmaning att ta kort på 9 kattungar.... ;-/ Några vill komma fram till en hela tiden, och några av kattungarna sitter helt stilla och tittar rakt in i kameran. Smilla och Rocky är riktiga fotomodeller, de följer varje rörelse och ljud. Ringo och Seven är svårast - de äter också mest, jag tror att de blir stressade när man tar de från mjölkbaren. (Bilderna på S-kullen är tagna 2 dagar innan de blir 3 veckor)   

Här är nya kort på Gazelles kattungar
Här är bilder på Kassis kattungar

Ha' en fin helg ! 

11 mars 2018

Smilla, 2 veckor Smilla, 2 veckor

Idag är Gazelles kattungar 2 veckor och i fredags blev Kassis kattungar 3 veckor. Alla 9 ligger är tillsammans nu, Kassis och Gazelle diar varandras kattungar och verkar trivas med att ha varandras sällskap. 


Här är nya kort på Gazelles kattungar
Här är bilder på Kassis kattungar

Ha' en fin söndag // Gunnel
 

6 mars 2018

Sniper 1 vecka Sniper 1 vecka

Nu har vi också fått snö :-) strålande solsken och helt vitt - så vackert :-)
Gazelles kattungar blev 1 vecka i söndags, alla fem utvecklas fint. Gazelle hade inte så mycket mjölk de första dagarna så hennes kattungar gick inte upp så bra i vikt i början, men nu är det mycket bättre. Några av dem har börjat öppna ögonen.

Här är nya kort på Gazelles kattungar

Ha' det gott // Gunnel
 

3 mars 2018

Rambo 2 veckor Rambo 2 veckor

Rocky, Ronja, Ringo & Rambo har blivit två veckor och utvecklas så fint. De är nyfikna på vad som händer utanför bolådan och det är inte bara sova & äta som gäller nu. När jag skulle ta kort på dem så var de nyfikna på pip-ljudet från kameran så det blev lätt att fotografera dem. 
Gazelles kattungar blir en vecka imorgon, jag vet inte om jag hinner ta kort då, annars blir det på måndag.
Här är 2-veckors-korten på R-kullen.
Ha' en fin helg ! // Gunnel

23 februari 2018

på gång ..... på gång .....

R-kullen är en vecka idag. De utvecklas så fint alla fyra. Ringo och Rocky väger mest, de äter hela tiden och piper högt när man tar dem från Kassis - konstant hungriga ;-) . Rambo och Ronja väger mindre än de andra två och är inte lika pipiga när man tar de från Kassis.
Det är dags för Gazelles förlossning och hon vill lilla hos Kassis kattungar, hennes hormoner signalerar att hon redan är mamma ;-) - Kassis är inte så glad för att dela bolådan med 7 kilo Gazelle, så det är lite rörigt här hemma just nu....

Jag har lagt ut nya bilder på Kassis kattungar - här - 

Ha' en fin helg ! // Gunnel

17 februari 2018

Fyrlingarna Fyrlingarna

Igår fick Kassis sina kattungar, en flicka och tre pojkar. Alla fyra är så fina och har jättebra vikter. De har gått upp i vikt de första dygnet och jag har tagit några kort på dem, Kassis vill helst inte låna ut dem ;-) - jag ska försöka hinna lägga ut korten imorgon (söndag)
Mer om kattungarna senare i helgen.

Ha' en härlig lördag !
// Gunnel 

3 februari 2018

GIC S*Fridalas Kassis GIC S*Fridalas Kassis

Nytt år - vi väntar ..... och längtar :-)

Kassis förföljer mig ..... hon är så kelig och go - vill bli klappad på magen och äter konstant - det ska bli så spännande att se hennes kattungar, de ska födas runt alla hjärtans dag :-)
Gazelle är också dräktig, hennes kattungar kommer att födas lite mer än en vecka efter Kassis kattungar, hon har en större mage än Kassis .....  (Mer info om de väntade kattungarna - planer).
 

29 december 2017

GIC S*Fridalas Hektor GIC S*Fridalas Hektor

God fortsättning !

Äntligen blev det lugnt på jobbfronten och julhelgen blev jättemysig med familjen. Vi var lite oroliga för julgranen, mest för att Yatzy och "Iska" är superbusiga när de drar fram i huset, de äldre katterna tycker inte att julgranen är så spännande längre - men julgranen står kvar .... 
Fidjis trillingar har flyttat och det har gått jättebra i deras nya familjer.
Innan jul träffades Kassis & Hektor, det var Hektors första parning och det verkar som att Kassis är dräktig. I mitten av februari kommer deras kattungar att födas om allt grå bra. Eventuellt väntar vi en till kull (planer).
Nya bilder på Hektor

29 november 2017

Julmarknad på Bosjökloster Julmarknad på Bosjökloster

Det är mycket nu !!!

black friday, snart advent, snart jul ..... många vill köpa julklappar från Karott i webbshopen och på julmarknader. Jätteroligt såklart, men det är mindre tid för fotografering av kattungarna, speciellt när det är nästan lika mörkt på dagen som på kvällen (jag gillar inte att ta kort med blixt). Planen är att fotografera trillingarna nu på måndag. Nu är det dags för julmarknad på vackra Bosjökloster
Söker du en julklapp till dig själv eller någon annan ... ? kolla in Karotts produkter (www.karott.se)
 

11 november 2017

S*Fridalas Qvittra S*Fridalas Qvittra

Äntligen tid att sitta vid datorn. Den senaste veckan har det varit fullt upp. Jag var på en mässa i Malmö med mitt företag och det är alltid mycket före och efter en mässa så det har inte funnits tid för fotografering. När det äntligen blev lite lugnare i mitten av veckan så har det varit dåligt väder så skärpan på bilderna är riktigt dålig. 

Kattungarna är 5½ vecka på de nya bilderna.

Nya bilder på trillingarna - här -

26 oktober 2017

S*Fridalas Qonjac S*Fridalas Qonjac

Fidjis kattungar är snart 4 veckor gamla och de har äntligen fått namn. Qvittra, för att hon kvittrar när man pratar med henne. Qonjac, för sin röd-bruna färg och Qoffee för sin bruna färg. 

Nya bilder på trillingarna - här -

11 oktober 2017

S*Fridalas Qoffee S*Fridalas Qoffee

Nu har Fidjis kattungar fått en egen sida, den är inte helt klar, men det finns bilder på alla tre. Bilderna är tagna när de var 1½ vecka gamla.

- här finns bilder på trillingarna -

9 oktober 2017

S*Fridalas Fidji S*Fridalas Fidji

Fidji har fått tre jättefina kattungar.
Mer info och bilder lite senare.

5 oktober 2017

S*Cederskogens Yatzy, 9 months old S*Cederskogens Yatzy, 9 months old

Liten blir stor ...
Idag är Primus, Pepe, Posse, Prisma och Panda 12 veckor gamla. Det har varit dåligt med tid för fotografering de sista veckorna, men jag hoppas på att hinna ta kort imorgon, innan de första kattungarna flyttar. 

Yatzy växer så det knakar, och är nästan lika stor som de vuxna katterna, men i huvudet är hon fortfarande en kattunge, hon apporterar och leker med allt som rör på sig.... och trånar efter fåglarna utanför våra fönster. Vi har börjat fundera lite på vem vi ska para Yatzy med så småningom.


- till Yatzys sida -

21 september 2017

S*Fridalas Primus 10 weeks old S*Fridalas Primus 10 weeks old

10 veckor ......
sedan vi var mitt i sommaren och Kira fick sina fem supergoa, charmiga kattungar.
Tiden går så snabbt, snart ska de börja flytta till sina nya familjer.
Idag var det mycket lättare att fotografera dem, det var lite ljusare än vad det har varit den sista tiden - och kattungarna hade busat av sig så bilderna fick hyfsad skärpa.


- till kattungarnas sida -
 

14 september 2017

S*Fridalas Posse, 9 weeks old S*Fridalas Posse, 9 weeks old

Regn & Rusk !!!!

Idag är kattungarna 9 veckor gamla.
De nya korten tog jag igår men det var jättedåligt dagsljus pga att det regnade hela dagen :-(, så bilderna har dålig skärpa. 

Jag såg att jag har missat att lägga ut bilderna från förra veckan - det har jag fixat nu:-)


- till kattungarnas sida -
 

7 september 2017

S*Fridalas Panda S*Fridalas Panda

Idag är kattungarna 8 veckor gamla. Busiga och sociala är de, hela gänget!  
Jag har uppdaterat deras sidor med kort som jag tog för några dagar sedan. 

 

30 augusti 2017

S*Fridalas Primus S*Fridalas Primus

Jag tog kort på kattungarna för några dagar sedan när de var 6½ vecka gamla.  

De utvecklas så snabbt nu.

Alla fem har så fint uttryck och härligt temperament.   

24 augusti 2017

Karott Design Karott Design

Tyvärr hinner jag inte ta några 6-veckors kort.

Jag ska vara på en mässa med mitt företag på Jakt & Fiskemässan på vackra Bosjökloster, under helgen, och har massar att fixa innan mässan börjar.

Förhoppningsvis hinner jag ta kort i början av nästa vecka.

Kattungarna mår bra och växer så det knakar. 
Så här kommer en bild på Karotter istället för Katter :-) 

Ha' en fin helg !!! och  kom gärna och hälsa på oss på Bosjökloster :-)

PS. här är mitt företag: www.karott.se

 

17 augusti 2017

S*Fridalas Panda, 5 veckor gammal S*Fridalas Panda, 5 veckor gammal

Idag är det fem veckor sedan kattungarna föddes, de är otroligt goa och tillgivna och utvecklas så fint. Den här veckan tycker jag att Panda och Posse har utvecklats mest, och var lättast att fotografera, de satt mest och tittade in kameran och såg undrande ut varje gång det pep till i kameran.
Alla fem äter och går på toalådan nu. De stoppar ner halva ansiktet i matskålarna när de äter så 
de är lite gula kring munnen på fotona.

Nya bilder på 5-veckors-busarna finns   - här -

 

11 augusti 2017

Pappa Gordon och S*Fridalas Panda Pappa Gordon och S*Fridalas Panda

Kattungarna har haft sitt första besök, en familj som köpte en katt av oss för 11 år sedan. Han dog i början av året och nu vill de ha en kattunge. Jätteroligt att ses igen efter alla år och få höra mer om Sid (S*Fridalas Bergamot) och hans härliga personlighet. 
Gordon (pappa till kullen) charmade hela familjen, känns roligt att kunna visa både mamma och pappa för kattungarnas nya familjer.
Nya bilder på hela gänget, som har blivit 4 veckor gamla   - här -

4 augusti 2017

S*Fridalas Panda, 21 dagar S*Fridalas Panda, 21 dagar

Det eviga regnandet gör att det är svårt att ta kort med bra skärpa. Jag vill inte använda blixt så det får bli lite suddiga bilder ;-)
Kattungarna är mellan 19-21 dagar på de nya korten - här -


 

24 april 2017

Näe, det blev ingen uppdatering innan helgen, jag blev sjuk istället. Jag hann ta kort på hela gänget innan och de korten är publicerade nu.

N-kullen här
O-kullen här

19 april 2017

Här har det varit fullt upp de sista veckorna, kattungarnas nya familjer har varit här på besök.  Påsken har också varit fullbokad med släktingar på besök mm,  så det har inte funnits tid för att ta kort. På fredag blir den stora fotosession-dagen :-) förhoppningsvis hinner jag lägga ut de nya korten på fredag eftermiddag-kväll.

Ha' det gott och njut av våren :-) // Gunnel 

9 april 2017

S*Fridalas Osca, 5½ vecka S*Fridalas Osca, 5½ vecka

Jag tog kort på kattungarna för flera dagar sedan men sedan hann jag inte uppdatera hemsidan. Nu finns det nya bilder på hela gänget.

Hela gänget mår bra och blir vildare för varje dag ;-) Fidjis kattungar har lärt sig mycket av sin kusiner den sista veckan, framförallt att busa, men de lärde sig snabbt att bli rumsrena och äta vanlig mat eftersom Kassis kattungar var så tidiga med det.

Bilder på Kassis kattungar - 6½ vecka gamla
Bilder på Fidjis kattungar - 4½ vecka gamla

20 mars 2017

S*Fridalas Noah, 4½ vecka S*Fridalas Noah, 4½ vecka

Det har hänt mycket i utvecklingen hos Kassis kattungar den sista veckan. De är så tidiga i allt, de äter själva, går på toan och skuttar runt som att de var 6 veckor gamla och inte 4½ vecka. De är väldigt sociala alla fem.

Fidjis kattungar är fortfarande mest intresserade av att äta och sova.

Åldersskillnaden är väldigt tydlig på deras kroppar också, Kassis kattungar har fått höga ben, längre svansar och börjar se mer ut som ungkatter i proportionerna. Fidjis kattungar är väldigt runda, har kortara ben, kortare svansar och ser ut som små sälungar fortfarande.

14 mars 2017

S*Fridalas Ozone, 2½ vecka S*Fridalas Ozone, 2½ vecka

14 mars 2017

Det blev inte så mycket tid till fotografering under helgen för vi hade besök av Millas nya ägare från Frankrike.  

Kassis kattungar har flyttat till en hage nu, de har utvecklats så mycket de sista dagarna - Kassis kattungar brukar vara väldigt sociala, och det är även den här kullen, de är välidgt intresserade av vad som hnder utanför hagen och har redan börjat undersöka matskålarna.

Fidjis kattungar är mest intresserade av att sova och äta än så länge. Äntligen har Ozone också öppnat ögonen helt, han är riktigt rund och go, vägde 450 gram när han var 2 veckor, och ser ut som en liten sälunge.

4 mars 2017

S*Fridalas Saffran blev bästa avelskatt i Frankrike idag !

Saffran har tävlat mot 30 andra, nominerade, avelskatter (olika raser). De tävlande katterna bedöms bl a utifrån hälsa, utställningsresultat och temperament för de själva och deras avkommor. 

Saffran är född 2009. hennes mamma är S*Fridalas Kaktus och pappa är Zac's Goodwill JW. Saffran bor hos en uppfödare (Marie-Pierre Francois) i Frankrike. 

STORT & VARMT GRATTIS till Marie-Pierre vars långsiktiga och seriösa avelsarbete resulterade i helgens pris.


Artikel i Fransk tidning om mästerskapet

Till Saffrans sida

1 mars 2017

N-kullen 2 veckor & O-kullen 1 vecka
Idag är det en vecka sedan Fidji fick sina trillingar, hennes första kull. Det har gått så bra, hon är en jättebra mamma, lugn och go med sina småttingar - hon verkar ha mycket mat, de har bra vikter alla tre.
Kassis gäng har blivit mer intresserade av det som händer utanför bolådan, även de har bra vikter och utvecklas jättefint.

Det finns nya bilder på alla kattungar,

26 febrari 2017

S*Fridalas Atle, Supreme Champion

Idag tog Atle sin högsta titel som fertil hane; Supreme Champion. Det var på Din Katts kattutställning i Kristianstad.
Atle är son till S*Fridalas Vanilj och S*Fridalas Exodus
STORT GRATTIS Lena ! -


fler bilder på Atle, härDet finns nya bilder på N-kullen - här -

25 februari 2017

O-kullen, knappt 1 dag gamla.     

Bilderna är ganska suddiga ...och är tagna ca 12 timmar efter de föddes, 
Här finns det fler bilder på dem

24 februari 2017

Välkommen O-kullen, N-kullen 1 vecka gamla

Natten mellan den 23 och 24 februari födde Fidji sin första kull. Hon var jätteduktig, lite stressad när den förste skulle födas, men när  tvåan och trean föddes så var hon mycket lugnare. Alla tre har bra vikter och började dia direkt. Ettan är en rödsilvertabby (hane) tvåan är en svartsilvertabby med vitt (hona) och nummer tre är en rödsilvertigré (hane). Jag tog några kort på småttingarna igår, ska försöka hinna lägga ut de på hemsidan idag.

Kassis kattungar blev plötsligt så stora - i jämförelse med Fidjis nyfödda så ser de enorma ut :-). De har jättefina vikter, en vecka gamla väger de alla mellan 220 0ch 260 gram. Jag tog kort på de igår - förhoppningsvis hinner jag lägga ut bilderna idag.

Ha en fin dag ! // Gunnel

19 februari 2017

Välkommen N-kullen
Natten mellan den 16 och 17 februari födde Kassis fem kattungar. Först kom tre röda pojkar, därefter kom en helsvart hona och sist en kom en hona med mycket vit, jag är ganska säker på att hon är svartsmoke. Alla fem hade bra vikter och började dia direkt. Kassis mår så bra och äter massor så kattungarna har gått upp mycket de här första dagarna. 

Fidji, som är halvsyster till Kassis, ska få sin första kull om några dagar, hon är inte alls lika rund om magen som Kassis var, jag gissar att hon bär på 2 kattungar.
Nu ska jag försöka få till lite bilder på nykomlingarna :-)

 

20 februari 2017

Bilder på N-kullen  
-
här

25 februari 2017

M-kullen, 12 veckor
och har börjat flytta  .... alla fem är så goa och fina och kommer att flytta till jättetrevliga familjer.
 

7 januari 2017

God fortsättning på det nya året ....
Här är allt fint - kattungarna, som är 9½ vecka nu, mår bra och utvecklas så fint. Fem underbara familjer väntar på dem. se M-kullen här

Kassis väntar kattungar i börja av februari. Pappa till kullen är fina "Tyson" - S*Kronängens Smokefoot. Han har ett härligt temperament, glad, nyfiken och påhittig. Han har en stark kropp, vackert huvud och ett fantastiskt fint silver/smoke - det ska bli så spännande att se kattungar efter Tyson och Kassis - mer under väntade kattungar -

 
 


K