fridalas logga klar__

GIC S*Fridalas Kassis

hona/female, fs 02 22, DOB: 2010 05 12

Pappa: GIC*Fridalas Kokos, n 03 22
Mamma: GIC S*Aromas Ambrosia, fs
HCM: normal (vet. Torkel Falk)
GSD IV: normal 
PKdef: normal


stamtavla / pedigree 

bilder / pictures 

resultat / showresult


Sommaren 2008 frågade jag Annika om jag kunde få låna Kokos tillAmbrosia. Då var Ambrosia i Tyskland på en date så det handlade ju om planer långt fram i tiden, men så som Kokos utvecklades så kändes det som en mycket spännande kombination. 
Drömmen om en svartsilverpadda, som hade det bästa av Kokos och Ambrosia, var minst lika stark ett och ett halvt år senare, men Ambrosia tog tid på sig innan hon löpte. Vintern kom i mellan och när hon väl löpte så missade jag det nästan. Hon kom till Kokos i slutet av löpet och hon var inte speciellt imponerad av hans charm ;-) Annika såg en parning, så drömmen kändes väldigt långt bort då. Men Ambrosia var dräktig och fick sina tre vackra Kokos-bollar, och min önskan gick i uppfyllelse. 

Kassis är barn-barns-barn till Dizzy (S*Oxiekullars Dizzy) en av våra första "Skogisar". Det jag föll för hos Dizzy var looken och pälskvalitén, två av de viktigaste egenskaperna hos en Norsk Skogkatt. Dizzy har gett det vidare till sina avkommor, bl a Digitalis, som gav det vidare till Kokos som nu har gett det vidare till Kassis, och det är så häftigt att se likheterna mellan Kassis och gammel-farmor Dizzy, farmor Digitalis och, inte minst, pappa Kokos:-). Men Kassis fick många fina egenskaper från sin mamma också, bl a en lååång buskig svans, fin längd i kroppen och ett underbart temperament, liksom sin mamma är hon mycket vänlig mot andra katter och oss människor. 

Tack kära Annika för att vi fick låna Kokos:-)