fridalas logga klar__

Söndagen den 26 september - Nöjda mammor ....
Dagen efter Vallmo hade fått sina kattungar så blev det rena cirkusen här hemma .... Vallmo och Vanilj blev totalförvirrade av att det fanns kattungar i två bolådor, de hoppade mellan lådorna som yra höns. Så fort en kattunge pep i en låda så hoppade båda två ner i den lådan, men då började ju kattungarna i den andra lådan att pipa, och båda mammorna hoppade tillbaks. Vi ville inte att båda mammorna och alla kattungarna skulle ligga i en låda, det skulle bli för trångt, så vi ställde bolådorna med fronterna mot varandra och öppnade upptill - vilken succé !!! Vanilj och Vallmo kom till ro och trivs jättebra med ta hand om alla kattungarna tillsammans. Kattungarna har bra koll på vem de tillhör - de ligger mestadels hos rätt mamma. 

Här finns det nya bilder på alla kattungarna  

Fredagen den 16 september -  Vallmos tvillingar ♥ ♥
I fredags, på dag 65, fick Vallmo sina kattungar. Två kattungar kom med rumpan först och det tog lång tid för Vallmo att föda dem, de var stora och jättefina, en pojke och en flicka, men tyvärr var de döda när de föddes, det känns jättetråkigt.
De andra två kattungarna födde Vallmo mycket snabbare,  båda mår jättebra :-) och Vallmo, som var väldigt trött igår, är pigg igen och så stolt över sina fina flickor. Här finns det bilder på J-kullen.

Vaniljs kattungar blev 2 veckor i fredags, och här finns de nya bilderna på N2-kullen.

2011-09-     Nevada  ♥  Nexus  ♥  Nektar  ♥  Nelson  ♥  Nessel   -   1 week old
Sötaste Vanilj är en så supergo mamma ♥ femlingarna äter, sover och verkar vara helt nöjda med livet. Kattungarna har gått upp i vikt bra och alla fem ligger en bit över 200 gram, Nevada är tyngst och väger 240. 
Om en vecka räknar vi med att Vallmo föder sina kattungar, men i hennes värld har de redan kommit, tyvärr har de redan en mamma .... :-o  Vanilj är snäll och låter Vallmo hjälpa till, men vi försöker hålla henne borta från Vanilsj bolåda, speciellt när Vallmo börjar tvätta katungarna och de börjar leta efter mat hos henne. 
Här finns det nya kort på hela gänget.
Trevlig helg :-) / Gunnel 

2011-08-31 - Ambrosias barn-barns-barn / Smillas & Fabias barn-barn ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
På dag 65 födde Vanilj fem stora, fina kattungar:-) Alla fem föddes inom loppet av 2 timmar, Vanilj var superduktig precis som sin mamma, förutom när den första kattungen kom. Det var sent på natten och Vanilj hade varit rastlös i många timmar, jag somande till och vaknade av ett konstigt läte, när jag tittade upp så sitter Ambrosia, Kassis, Vallmo och Vanilj på min säng och tittar på något ... plötsligt klarvaken fick jag syn på ett litet knyte som låg och kippade för att få luft, hon hade blivit lite kall, men efter en stunds masserande och torkande så började hon pipa försiktigt och plötsligt visste Vanilj att hon hade blivit mamma ..... ojjjj !!! så gärna hon ville hjälpa till och ta hand om den lilla :-) men då satte krystvärkarna igång igen och Vanilj hoppade in i bolådan och började föda nästa kattunge. Nu visste hon vad det handlade om och tog hand om varenda kattunge helt själv ;-)))  Här är den nyfödda kullen

2011-08-24
S*Fridalas Humle JW, DVM, blev Supreme Champion i Luleå i söndags.
Vi är så stolta och glada för att Annelie och hennes familj har ställt ut Humle ända till högsta titeln.

Humle har ett underbart liv i Norrland tillsammans med sin son Pim-Pim, som också är fertil, och kastrat-hanen Astro, alla tre bor tillsammans med resten av  familjen.


I sommar har två av Ambrosias avkommor blivit Supreme Champion,  vi hade aldrig kunnat drömma om att Qurry och Humle skulle ställas ut så mycket och kunna gå i avel, eftersom båda två flyttade till hem där de i första hand skulle vara familjemedlemmar.

Här hemma vaggar Vanilj omkring med Humles barn-barn i magen - bara en vecka kvar nu *längtar* :-))))

Hej så länge / Gunnel

Fridalas Vallmo, aug 2011 Fridalas Vallmo, aug 2011

2011-08-08
Vallmo och Vanilj har blivit bästa kompisar. De är helt "synkade" med varandra och går på toan, åter och sover samtidigt. Det är tydligt att Vanilj är dräktig, hon har fått en riktigt stor mage, på Vallmo är det inte lika tydligt, hon ska i och för sig  få sina kattungar ca 2 veckor efter Vanilj, men jag tror ändå att Vanilj väntar flera kattungar än Vallmo. 

Vallmo är lika självklar i kattgruppen som någon av de andra katterna, och hon äger oss vuxna, hon ska ligga i allas famnar och stångas i våra ansikten, hon är nog keligast av alla våra katter:-)  det märks inte att hon bara har varit här i knappt fyra veckor.
/ hej så länge :-) 

Nypon - åtta veckor gammal Nypon - åtta veckor gammal

2011-08-07 - Vallmo är på besök  &  Vanilj väntar kattungar
Om allt går som det ska så kommer Vanilj att få sina första kattungar i början av september:-). Planerna för Vanilj har ändrats lite .... från början hade vi tänkt att para Vanilj med  Humle (S*Fridalas Humle) men eftersom Nypons mamma Smilla (S*White Pearl's Eleonora) är kastrerad och vi inte har någon avkomma efter henne så bestämde vi oss för att para Vanilj med Nypon i stället så fick vi med både Humle och Smilla:-)

Vallmo, vår  foderkatt, som bor hos min syster i Stockholm, är här på lång-besök. Det gick bra från första stund, hon ville leka och lukta på de andra katterna, som inte var lika intresserade av att leka, men alla ställde sig runt Vallmo och luktade intensivt på henne -  "hm VEM är det här !!!???" .  Vallmo var helt cool och hittade snabbt matskålarna och kattlådorna....  bästa kompisen är hennes syster; Vanilj.   

2011-07-07 - Ny dator  &  Ny hemsida
Min gamla dator började krångla ordentligt i början av sommaren Internet krånglade och det tog en evighet att spara och uppdatera dokument. Det ihärdiga regnandet avgjorde saken  .... mannen i huset övertalade mig att det var perfekt tajming att installera en ny dator nu, med en tung suck sa jag hejdå till min gamla trotjänare.  
Då vi bytte ut min gamla dator så blev jag tvungen att gå ifrån webb-programmet som jag använde till min gamla hemsida - det har helt enkelt blivit för gammalt och det gick inte att installera i den nya datorn.
Det var bara att gilla läget och börja knåpa på en ny hemsida. Den är inte klar, det saknas mycket men det kommer fyllas på vartefter jag hinner. Layouten är densamma, men jag tycker att den här nya sidan är bättre eftersom den ser likadan ut i olika läsare.


Under tiden kommer vissa sidor, t ex tidigare kullar, att vara länkade till den gamla sidorna på den gamla hemsidan. 


Gamla dagboken - här 

Supreme Champion & Debutanter
Förra helgen anordnade Kattklubben SVISS en utställning i Trelleborg. Allt var mycket välarrangerat från veterinärincheckningen till avlutningen. Burplaceringar, domarringar, paneler - allt flöt på jättebra. STORT TACK till alla SVISS:are för en jättetrevlig helg.

Lördagen var extra trevlig då många var på plats för att fira att S*Fridalas Qurry tog sin Supreme Champion-titel, äta smaskig smörgåstårta och dricka champagne.Tack Anne för allt gott och för att du tog Qurry hela vägen. 
En extra bonus var det att Qurry blev nominerad båda dagarna och på lördagen blev det oavgjort mellan Qurry och S*Rotvältans Poseidon - utslagsrösten lades på "Posse" som även blev BIS på söndagen - STORT GRATTIS Johanna, Markus & Rosie:-)
Så var det en del debutanter på plats.Qrocus, Qosmos och Qruse - gick mot varandra och på lördagen blev Qrocus Ex 1 och Nominerad, han fick en röst i panelen.Pyrus debuterade och blev Ex 1 och BIV, på lördagen och färgändrad andra dagen:-O. Ambrosia (i bikini-päls) var med för första gången på flera år, hon fick sina cert och blev BIS-avelshona båda dagarna. Pimento fick sina cert i konkurrens båda dagarna. Nypon var med på lördagen och blev nominerad :-) 
Kassis fick sitt cert och BIV på lördagen i tuff konkurrens, och ex 2 på söndagen.och vi blev BIS uppfödning på lördagen. Phuuuuuuuu !!!! det blev många kartonger med priser att bära hem.

STORT TACK till alla goa kompisar för en kanontrevlig helg :-))))))