fridalas logga klar__

Nyhetsarkiv

Äntligen ...

S-kullen fick vi vänta på ..... Gazelle ville ligga hos Kassis kattungar, och tog hand om dem som om de vore hennes egna i flera dagar. Kassis tyckte att det var för trångt med två mammor i bolådan och lade sig utanför när hon inte diade dem.
På söndagen började Gazelle äntligen att föda sina kattungar, men det var bara en som kom därefter krystade hon lite så och då men kom inte igång på riktigt. Det kändes inte bra så vi åkte in med henne till Lundabygdens Djursjukhus där de kunde se att kattungarna levde men något gjorde att Gazelle inte kunde krysta nästa kattunge. Gazelle fick värkstimulerande och kattungen föddes snart efter, fötterna kom först, men allt var bra med kattungen och de andra tre som föddes inom ett par timmar. Alla hade bra vikter och ville dia direkt när de kom ut, Gazelle mår bra och har mycket mjölk. Skönt att allt gick bra :-) Bilderna är inte så bra, Gazelle ville inte att jag skulle låna kattungarna så länge.... det blir flera foton senare i veckan.
Ha' det got !! // Gunnel - här är bilder på Gazelles kattungar -

S-kullen fick vi vänta på ..... Gazelle ville ligga hos Kassis kattungar, och tog hand om dem som om de vore hennes egna i flera dagar. Kassis tyckte att det var för trångt med två mammor i bolådan och lade sig utanför när hon inte diade dem.
På söndagen började Gazelle äntligen att föda sina kattungar, men det var bara en som kom därefter krystade hon lite så och då men kom inte igång på riktigt. Det kändes inte bra så vi åkte in med henne till Lundabygdens Djursjukhus där de kunde se att kattungarna levde men något gjorde att Gazelle inte kunde krysta nästa kattunge. Gazelle fick värkstimulerande och kattungen föddes snart efter, fötterna kom först, men allt var bra med kattungen och de andra tre som föddes inom ett par timmar. Alla hade bra vikter och ville dia direkt när de kom ut, Gazelle mår bra och har mycket mjölk. Skönt att allt gick bra :-) Bilderna är inte så bra, Gazelle ville inte att jag skulle låna kattungarna så länge.... det blir flera foton senare i veckan.
Ha' det got !! // Gunnel - här är bilder på Gazelles kattungar -